La JNC dóna suport a l’acord de govern ratificat pels afiliats de Junts i insta Junts a entrar al Govern per “garantir que sigui un govern independentista i de progrés”

El text aprovat dóna suport a la tasca del Consell per la República, destacant-la seva funció d’òrgan de coordinació de tot l’independentisme”

22 de maig, 2021

Aquest dissabte 22 de maig, la JNC ha celebrat la primera reunió del Consell Nacional del mandat 2021-2023, a Sant Jaume d’Enveja, a la comarca del Montsià. Ho ha fet aprovant una moció per donar suport a l’acord de govern de coalició entre Junts per Catalunya i ERC, aprovada amb un 93% dels vots. En la moció, la JNC “dóna ple suport a l’acord de govern de coalició ratificat pels afiliats de Junts” i insta Junts a formar part del Govern de la Generalitat amb l’objectiu de “garantir que sigui un govern independentista i de progrés”. Així mateix, el text aprova pels consellers nacionals dóna suport a la tasca del Consell per la República com a “òrgan de coordinació de tot l’independentisme” i reivindica la “vigència del mandat del referèndum de l’1 d’octubre”.

Pel que fa als reptes que ha d’afrontar el nou executiu, les joventuts nacionalistes reclamen “que les polítiques de joventut constitueixin una prioritat del Govern” i que s’afrontin “els reptes més importants dels joves catalans” com l’atur juvenil o l’habitatge.

En aquest primer Consell Nacional, també, els consellers nacionals han debatut i aprovat el Reglament del Règim Econòmic i Financer, el Reglament de Bases de funcionament dels territoris, el Reglament de Primàries i el Reglament del Consell Nacional. Així mateix, també s’han aprovat dues mocions més. Una sobre el conflicte entre Israel i Palestina i una sobre la regulació de les empreses MLM per evitar estafes piramidals.

A l’acte hi han participat la diputada de Junts per Catalunya de les Terres de l’Ebre, Mònica Sales, la Coordinadora de Junts a les Terres de l’Ebre, Annabel Marcos i el president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Solé.

Annabel Marcos ha començat la seva intervenció recordant els presos polítics i exiliats per “no normalitzar ni oblidar aquesta injustícia”. “Sou una escola de patriotes i no només sou el futur, sinó que sou el present que volem”

Lluís Solé ha destacat la “tradició municipalista” de la JNC i ha animat els consellers nacionals a seguir “fent territori com a forma de compromís per Catalunya”.

Finalment, Mònica Sales, ha demanat als assistents que no oblidin “la raó de ser de l’organització: treballar per la independència de Catalunya” que, com afirma la diputada, “és l’única forma de garantir un futur pels joves; protegir i fomentar la llengua i cultura catalanes, i tenir les eines per protegir el Delta”.

Sant Jaume d’Enveja, 22 de maig de 2021


Publicat a: noticia

Cercar continguts


Categories