La JNC aconsegueix que LYMEC defensi el dret a l’autodeterminació de Catalunya i denunciï la repressió judicial i policial contra l’independentisme català

La proposta de resolució aprovada el 2017, ha estat ratificada en el passat congrés del 23 i 24 d'abril, on es reclama la ‘desescalada’ del conflicte i una mediació internacional entre els governs català i espanyol amb la implicació de la UE

25 d'abril, 2021

LYMEC:

  • Demana una desescalada i enfocaments no confrontatius de totes les parts implicades en el conflicte.

  • Demana una mediació internacional entre el govern espanyol i el govern regional català sota la implicació de la UE.

  • Rebutja qualsevol abús de les forces judicials com a mitjà de repressió contra periodistes, càrrecs electes i voluntaris que participen en un referèndum pacífic a Catalunya.

  • Condemna fermament la brutalitat de les forces policials espanyoles contra els votants en la data del referèndum.

  • Pren nota del resultat del referèndum celebrat l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya; i insta el govern espanyol a negociar de bona fe amb el Govern de Catalunya.

Aquest és el text de la proposta de resolució ratificada en el congrés de la Joventut Liberal Europea (LYMEC) que engloba més de 70 organitzacions juvenils liberals europees. La proposta ha estat ratificada per 161 vots, que representa la unanimitat dels congressistes.

La proposta de resolució va ser presentada originalment el 2017, però constatant que el conflicte polític segueix sense una solució política, la joventut liberal europea ha ratificat aquesta proposta de resolució de la JNC. D’aquesta forma, doncs, LYMEC considera que el contingut d’aquesta proposta ha de formar part del posicionament de l’organització, reclamant una solució política al conflicte Catalunya-Espanya, que passi per la mediació internacional entre ambdós governs així com denunciar la repressió judicial contra l’independentisme català.

Proposta de resolució LYMEC


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories